Dit wordt echt weer een toffe Nederlandstalige avond van Ballads tot Rock en van Funk tot,…….

Ga maar even luisteren op hun Social Media, en je bent meteen verkocht
Het wordt mooi weer, gaat niet regenen, dus met een heerlijk koel drankje in de pauze op het terras aan het water moet de verleiding bijna niet meer te houden zijn
Kortom weer een rede om even lang te komen en te genieten van een gezellige avond bij Muziekcentrum The Box

Tot vrijdag !!

B-Kant: www.bkant.nl

De b-kant is niet je gemiddelde Nederlandstalige bandje. Tuurlijk, je hoort er best wel eens wat in terug van bijvoorbeeld Doe Maar, Krang, Spinvis of De Dijk, maar zo makkelijk laat de band zich niet vangen.

De b-kant is geboren uit de krochten van de ziel van zanger en liedschrijver Bas Bonthuis. Zijn huiskamer was ook de studio het eerste album van de b-kant. De acht nummers erop laten je kennis maken met (slechts een klein deel van) de piekersessies en dwingende overpeinzingen van een man die net zo kritisch is op de maatschappij als op zichzelf.

Live plaatsen zes mannen de nummers in een ander daglicht. Hoewel het kan betoveren met belletjes en kopstemmenkoortjes, mag het ook psychedelisch scheuren en beuken. Het kan van ver naar dichtbij en van geroosterd vlees naar principieel vegetarisch. Het podium brengt de ruimte voor wat een huiskamerstudio niet toelaat.

Van Messing: www.vanmessing.nl

Van Messing is echte pop maar wel in het Nederlands. Het volledig eigen repertoire van deze Leidse band varieert van catchy popliedjes, melancholische ballades tot onvervalste rocksongs. Zowel versterkt als akoestisch blijft het repertoire overeind. De teksten zijn belangrijk voor de band en bevestigen dat de keuze voor de Nederlandse taal niet voor niets is gemaakt.

Van Van Messing verscheen in de zomer van 2013 het album ‘Aan het einde van de dag’. In september 2016 volgden op verzoek een aantal oudere nummers in afwachting van het nieuwe album. Dit album ‘verwarde mannen’ zal op 10 februari 2017 in Qbus worden gepresenteerd.

Pers over van Messing: “muziek met een onbevangen frisheid”,“rock en kleinkunst”, “ijzersterke legering van tekst en muziek”, “het beste achter de dijk”.

Nova Zembla: www.facebook.com/novazemblautrecht/

In de jaren negentig werd Nova Zembla opgericht als vriendenband. De jaren gingen voorbij, dromen over naam en faam vervaagden, maar het plezier in samen musiceren is gebleven.

En dat is te merken! De kracht is de veelzijdigheid van het repertoire. Dit maakt Nova Zembla echter geen allemansvriend. Het belangrijkste is dat de bandleden zich senang voelen bij hun muziek. Voelt het publiek dat ook, des te beter. Dit verklaart misschien ook waarom Nova Zembla slechts 1 à 2 keer per jaar optreedt.

Geen cijfers die van populariteit getuigen, maar so what? Voor Martijn, Jean, Ruud, Marc, Mike en Rick blijft Nova Zembla ijskoud de beste!