As vrijdag 24 mei gaan we All American

Bare Essentials is niet van het afwachten en zal direct de avond op gang brengen met danceable country songs waar John Wayne, ja wie kent hem nog, direct in line zal gaan dansen.
Hierna gaan we met The Country Wings stevig door tot in de late uurtjes
The Country Wings spelen al  jaren op grote Country events in heel Europa, en staan nu dus op het podium van muziekcentrum The Box!

Er mag natuurlijk ge (line) danst worden en ik denk dat we het menu aanpassen met chickenwings en ribs
Het wordt zeker een avond om weer te genieten, dus jullie zijn allemaal van harte welkom in Muziekcentrum The Box

Bare Essentials : www.bare-essentials.nl
In het voorjaar van 2017 hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we besloten een band te beginnen. De keuze voor het genre was eigenlijk al snel gemaakt: voornamelijk Countrymuziek, met hier en daar een uitschieter naar Americana en andere leuke deuntjes. Het moest vooral herkenbaar zijn en binnen ons vermogen passen.
Met dat laatste zit het wel snor. Wil, Marco en Wilma hebben hun sporen in de countrywereld voldoende verdiend in de, respectievelijk, Frank Jansen Band en Renegade. Kees heeft getourd met de Ierse folkband Duty Free en Wichard heeft in het Nederlandstalig circuit vele optredens verzorgd met diverse bekende artiesten.
De eerste repetitie verliep ongeveer als volgt: “Ken jij dit nummer?” “Ja!” En dan dat nummer spelen, in een keer en helemaal goed. Zo hebben we er zo’n twintig gedaan. Na afloop waren we moe maar voldaan en beschikten we over plenty energie. We hadden geen idee dat dit kon, zo’n chemie op tijdens het muziek maken. Een van de bandleden merkte op: “We hebben allemaal 40 jaar gerepeteerd om dit te kunnen.”
Uiteindelijk hebben we bedacht dat we ‘Bare Essentials’ moeten heten: we brengen elk nummer terug tot z’n essentie en brengen het dan in onze eigen vorm met beperkte middelen: Drums, Bas, Slaggitaar, Sologitaar en meerstemmige zang. Aangevuld met extra percussie of andere accenten. Wij hopen hiermee een breed publiek aan te spreken.

The Country Wings : www.thecountrywings.com
The Country Wings heeft een unieke plaats in de Nederlandse Countryscene. De band scoort met hun repertoire hoge ogen, en toert al jaren door Europa. Het repertoire heeft een verscheidenheid aan nummers, van klassiekers tot aan Southern rock en prachtige ballads.

Het stevige repertoire en Shirley Ann als frontvrouw staan garant voor een spetterend optreden, waarbij Shirley Ann vaak als een “Kentucky Wildcat” over het podium beweegt.
Naast Shirley Ann verzorgen ook de andere bandleden van The Country Wings de leadzang wat zorgdraagt voor een grote afwisseling tijdens de optredens.
De band laat zich inspireren door o.a. Little Big Town, Trick Pony, Miranda Lambert, Kentucky Headhunters, Johnny Cash, Sugarland, Mindy McCready. In 2016 zal het repertoire aangevuld worden door eigen werk.
The Country Wings treed door heel Europa op en is veel te vinden op Internationale Festivals en Clubcircuits.

Deze band moet je beleven en voelen!

Shirley Ann                           Lead Vocals & Keyboard
Dick Bolle                             Bas & Vocals
Rens van Velsen                 Drums
Bernard Flohr                      Lead Guitar
Joop Vanderheiden            Rhythm guitar & Vocals
Joe Roach                            Steel guitar

bare essentials2 countrywings