Drie rockbands uit Ilpendam/Purmerend maken er een te gekke The Box Live van! A Few Dutch and a Welshman speelt ronkende covers uit de jaren zestig en zeventig. Lowell’s Guards maakt naam met eigen werk, Americana/countryrock. Stories from Shamehill is een driekoppig ensemble dat instrumentale surfrock speelt. De band ging dit jaar op tournee in California.

Dus jullie zijn weer van harte welkom voor een toffe vrijdag avond The Box Live !

Stories from Shamehill : www.facebook.com/storiesfromshamehill

Is een eind 2012 opgerichte 3-koppige surfrock formatie uit Ilpendam/Purmerend. Het onberispelijk geklede trio neemt je mee op een galmende en ronkende reis door hun instrumentale composities. Van het zilte zeebriesje aan de kust naar de verzengende hitte van de woestijn. De met reverb doordrenkte, ongepolijste surfrock sound van de band zou niet misstaan in een obscure Quentin Tarantino film. Uptempo knallers en good old wave-riders. Traditionele surfmuziek met een moderne twist.

In november 2015 heeft de band zijn eerste Ep Same same but different uitgebracht. Compleet analoog opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio in Utrecht, onder de bezielende leiding van Pablo van de Poel (zanger/gitarist van Dewolff). De Ep is zeer goed ontvangen binnen de nationale- en internationale surfmuziekscene en kan naast lovende kritieken in o.a. het toonaangevende Pipeline Magazine rekenen op airplay in surfmuziek radioshows over de hele wereld.

Lowell’s Guards : www.facebook.com/Lowellsguards

De muziek is geladen, de zang serieus meerstemmig en de liedjes gaan over bloedige veldslagen en gewetenloze moordenaars. Maar verder aardige jongens hoor.
A Few Dutch and a Welshman : www.facebook.com/dutchwelsh

is meer dan een standaard coverband, vijf vrienden die van muziek maken en een biertje houden. Live zijn ze op hun best! Een rete-strakke band die plezier uitstraalt en zichzelf niet te serieus neemt.

A Few Dutch and a Welshman is meer dan een standaard coverband, vijf vrienden die van muziek maken en een biertje houden. Live zijn ze op hun best! Een rete-strakke band die plezier uitstraalt en zichzelf niet te serieus neemt. Vrolijk gitaargeweld in de vorm van nummers van o.a. The Doors, Creedence Clearwater Revival, The Black Crowes & The Kinks. Geen kopieën maar eigen, groovende versies van bekende en minder bekende nummers uit voornamelijk de jaren ‘60 en ‘70 van vorige eeuw. Uitgevoerd door ervaren instrumentalisten en een gepassioneerde front-man.