Album release Robbert Fossen en Dave Warmerdam

Whow,…wat zijn we trots

De studio van Muziekcentrum The Box werd door Robbert Fossen en Dave Warmerdam uitgekozen om hun beide albums op te nemen.

In november en december werd hier keihard aan gewerkt, er werden niet de minste muzikanten ingevlogen, met een resultaat van 2 super toffe albums.
Reden genoeg juist The Box te kiezen als (één van de twee) locatie voor de CD-release-party.
Beide bands zullen op vrijdag 29 december hun CD’s ‘presenteren’ en daarbij natuurlijk repertoire van de CD’s ten gehore brengen.  Dit is dan gelijk de laatste ‘The Box-Live’ van dit jaar, wat een afsluiter!
Maar er is ook nog een ‘extraatje’ deze avond; van een band die in de nabije toekomst ook een album gaat opnemen in Studio’s van Muziekcentrum The Box; de Haarlemse Thomas Toussaint Band.

 Muzikanten hebben het nooit al te breed, vandaar dat we dit keer een toegangsprijs voor de muzikanten vragen.

Hiervoor krijgen jullie wel een prachtige show met de hele avond live muziek die je niet wilt missen.

We gaan er voor jullie dus een super avond van maken, waar natuurlijk de hapjes inclusief de oliebollen weer van het huis zijn.

Vanzelfsprekend zijn de nieuwe CD’s op deze avond verkrijgbaar.
Wanneer je jouw entreebewijs in de voorverkoop bestelt, dan kunt u met korting de CD(‘s) meebestellen.

Bestel hier je tickets 

 

Robbert Fossen : www.robbertfossen.com

Naam Album : Get Off On It

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend.
De stijl en repertoire zijn veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt ook meer de breedte op.
Waar de Fossen & Struijk Band een pure Chicago Bluesband is, zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul- en gospel-invloeden te horen.
De huidige bezetting heeft als fundament de ritme-sectie van Jan Markus en Eduard Nijenhuis (The Dynaflow). Het 21 jarige toptalent Lothar Wijvoord neemt de gitaarpartijen voor zijn rekening. Ivan Schilder is de toetsenist in de band en heeft ook nog eens een geweldige stem.
In de ‘extended version’ wordt Hammond organist Pascal Lanslots toegevoegd; de band heeft dan dus twee toetsenisten!
Dave Warmerdam band : www.facebook.com/davewmusic

Naam Album : Tribute to The Masters of the Blues

De Dave Warmerdam Band wordt gevormd door 6 jonge muzikanten die een voorliefde hebben voor blues en jazz en hier ook graag hun eigen draai aan geven. De 17 jarige Dave Warmerdam, die in 2016 samen met blueszanger Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge won en in de Verenigde Staten bij de International Blues Challenge in Memphis hoge ogen gooide, stelde zijn eigen band samen om een volgende stap te zetten. Met bassist Lars Hoogland speelde hij al eerder in een (blues)band. Op zijn school, het aan Codarts in Rotterdam gelieerde Havo en VWO voor muziek en dans, vond hij gitarist, Anne-Luke van As. Bij Anne-Luke zijn de invloeden van Stevie Ray Vaughan duidelijk hoorbaar. Gitarist Sonny Ray van den Berg heeft een heel andere stijl, en de 2 vullen elkaar naadloos aan. Drummer Rick Van de Voort volgt dezelfde opleiding als Dave, evenals saxofonist Daan Roosenbrand. Tot de favoriete muzikanten van Dave zelf behoren o.a. Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek, op het gebied van jazz wordt hij vooral geïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry Het lukt de band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

 

Thomas Toussaint band : www.thomastoussaint.com

De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B. De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80. De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016. Thomas Toussaint nam in maart dit jaar een Award in ontvangst voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland 2016. Hij timmert met zijn viermansformatie hard aan de weg. De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen. “Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!” – Mark Hummel, Castro Valley, CA. Bezetting · Thomas Toussaint – zang & harmonica · Harm van Essen – gitaar · Paolo de Stigter – drums · Dirk Wagensveld – bas Wapenfeiten · Thomas is award-winnaar als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016 · De Thomas Toussaint Band stond in augustus 2015 in het voorprogramma van Guy Forsyth · Thomas Toussaint speelde/werkte samen met o.a. Tail Dragger, John Primer en The Hoax · Dirk Wagensveld deelde al eerder het podium met Millstreet Blues Band en Rootbag “De Thomas Toussaint Band is de toekomst van de Europese blues scene, die gelukkig nog steeds groeit.” – Martin Lang, Chicago, IL.