Het was even spannend maar vandaag hebben we de bevestiging gekregen,…

2000 Motels komt naar The Box!

The Box Live van 5 april wordt er een van “hier moet je bij zijn”
Wiselike speelt te gekke pop/rock covers met een strakke en dynamische flow.
King of leon, Colt Play en vele andere grootheden komen voorbij.

Daarna gaat het maar om 1 grootheid FRANK ZAPPA!

Het was even spannend maar vandaag hebben we de bevestiging gekregen,

2000 Motels komt naar The Box!

Onlangs stonden ze nog in het Patronaat in Haarlem, en kregen daar lovende kritieken van niet de minste media.
Lees verderop in dit bericht wat men er van vond !
Wij staan natuurlijk weer klaar om jullie een toffe gezellige avond te laten beleven.
En zoals jullie weten is The Box Live elke vrijdag avond, helemaal gratis

#Frankzappa #Katwijk #Kattuk #vvvKatwijk #gezellig #livemusic #bar #terras #podium #Rock  #30plus #40plus #50plus #lekkervolume #gewoonkunnenpraten #livemuziekcafe #jopenmooieNel #ipa #chardonay #poppodium #muziekcentrum #TheBox #lentebier #lekkerverwennen #lekkereten

Wiselike : www.wiselike.nl

is een pop/rock coverband die bestaat uit vijf enthousiaste muzikanten met als motto: goede muziek met plezier spelen.
Het repertoire is gevarieerd en herkenbaar, met covers van o.a. Kings of Leon, Katy Perry, Coldplay, John Mayer, P!nk, Lady Gaga en vele anderen.

De energie wordt gehaald uit het samenspel, de dynamiek in de nummers, de afwisseling in zang en samenzang en natuurlijk het plezier in het spelen!

Kortom; een veelzijdige coverband die garant staat voor een heerlijke avond met krachtige live muziek.

Daniëlle, Edwin, Elvira, Johan en Jos
2000 Motels: www.2000motels.nl
Tribute bands zijn niet langer een uitzondering in het programma van locaties. Ze komen voorbij in alle vormen en maten. Internationale tourbands, ondersteund door het origineel, bands waarin geen origineel lid speelt, maar de naam blijft maar doorgaan.

Mijn eerste show in 2019 was met een Frank Zappa tributeband genaamd 2000 Motels. Het was jaren geleden dat ik de meeste van mijn Zappa-platen speelde. Met uitzondering van ‘One size Fits All’ blijven alle records van Zappa in hun toegewezen, alfabetische, chronologische volgorde in de respectieve vormen en formaten. Dat feit heeft me er niet van weerhouden om te gaan.

Zappa live? Ja, in 1980 en 1982 in Ahoy, Rotterdam. Ik herinner me de meer negatieve ervaring vreemd genoeg. De man bleef gitaarsolo’s spelen in 1982. Er was gewoon geen einde en ze klonken allemaal hetzelfde. Alles wat hij deed was een excuus om het ‘weg te nemen’ of hij was de dirigent die zijn stokje naar de band zwaaide en hen door alle complexe delen leidde.

Niet zo met 2000 motels. Hier is het de zanger die de band om zich heen heeft gecreëerd. Natuurlijk waren er een aantal aardige solo’s maar de songs van Zappa stonden hier centraal en niet de composities of de improviserende kant van Zappa. Daarom was het gemakkelijk om een ​​goede tijd te hebben. Het begon allemaal met ‘Can not afford no shoes’. Ik kan zeker niet meezingen met alle Zappa-liedjes, maar deze ken ik uit mijn hoofd. Het greep me meteen en bracht me in de stemming voor deze show. Het blues-rock nummer van mijn favoriete album, ja!

Allerlei verschillende liedjes kwamen uit de jaren 60 tot de jaren 80. ‘Uncle Remus’, ‘Sharleena’, ‘I Do not Wanna Get Drafted’, de grootste hit van Zappa, # 3 in Zweden – Wikikedia vertelt het anders: # 1 in Zweden en Noorwegen met Bobby Brown in 1979, ‘Let’s Make The Water Zwart worden ‘om er maar een paar te noemen. De intro van Gruppo Sportivo’s (!?) ‘Superman’ kwam voorbij.

Wat 2000 Motels heeft laten zien was hoe divers het oeuvre van Zappa is, zelfs zonder in te gaan op de zware dingen. Zelfs de meest eenvoudige nummers zijn versierd met allerlei complexiteiten, ritmische eigenaardigheden, enz. Voor een instrumentale band in vier delen, onmogelijk te kopiëren. Geen percussionist, geen tweede en derde gitarist, geen hoorns, geen vijf verschillende zangers.

De Zappa-groove in de instrumentale partijen / solo’s komt zo mooi over. Drums en bassen komen met duidelijk plezier in de groef. Het is gitarist Jan van der Veen die het meest opvalt met zijn repertoire van Zappa’s solo’s. Ze spelen met overduidelijk plezier en zo’n sterk gevoel voor timing. Ik bewonderde dat echt. Alles bij elkaar opgeteld, 2000 Motels komt zeker op de juiste manier uit.

Als u een fan van Frank Zappa bent, aarzel dan niet om naar 2000 Motels te gaan kijken. De band doet het goed en die kleine tegenslagen als het ontbreken van een Frank Zappa-bariton zijn gemakkelijk te groot. Ja, ik heb echt genoten van mezelf. Ik heb zelfs een paar van mijn oude lp’s deze week gehaald.

“WoNo Magazine”

 

2000m wiselikestage